Протест срещу строеж на детска ясла в Пловдив – хората в

...
Протест срещу строеж на детска ясла в Пловдив – хората в
Коментари Харесай

Пловдивчани на протест срещу строеж на детска ясла

Протест против градеж на детска ясла в Пловдив – хората в регион „ Тракия “ настояват, че тя би трябвало да се построи някъде другаде, с цел да се резервира зелената повърхност сред блоковете.

„ Детето ми играе тук всеки ден – на тези зелени площи. Вече сме събрали над 200 подписа, само че чакаме да се съберат още толкоз. Ние сме добре готови за диалога с кмета “, изяснява Гергана, която живее в една от жилищните здания в региона.

„ На територията на квартал „ Тракия “ има доста поземлени парцели, които са със статут на детско заведение. Те са доста по-подходящи, защото тъкмо този зелен терен е напълно затворен от блоковете. Има доста деца, които играят на тази зелена поляна “, сподели и Стефани Тодорова, която е ръководител на инициативния комитет.

Останалите хора, които са се събрали, с цел да стачкуват, също упорстват да се резервира тази повърхност, с цел да играя свободно децата на спонтанното игрище и на детската площадка, съобщи bTV.

„ Моето мнение е, че би трябвало да се изиска от кмета на Пловдив и от районни кмет да срещнат живущите тук с всички общински телени и те да бъдат оповестени в кметството на регион „ Тракия “. Това игрище тук би трябвало да се обезопаси, тъй като съм забелязал, че топките излизат на уличното платно “, твърди юрист Благой Стоянов.

„ По време на предизборната акция неведнъж заявих, че ще работя в този регион да бъде построена нова детска ясла. През 2007 година са отредени 6-7 терена за създаване на ясли, градини и учебни заведения. На тези терени не може да се построи мол или друга постройка, а детско заведение “, разясни и районният кмет Георги Гатев.

Той разясни обаче, че  все още няма обезпечено финансиране за построяването на детска ясла и сега се кандидатства за тези средства.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР